Grachtenrace Amsterdam 2011

Beide sloepen van Oudega(W) hebben aan de Grachtenrace meegedaan!
Grachtenrace Amsterdam
De Grachtenrace Amsterdam is een sloepenrace van ruim 24 kilometer. De start en finish zijn in de IJhaven, tegenover de PTA en loopt dwars door de binnenstad van Amsterdam. Verste punt is het Olympisch Stadion. De Grachtenrace wordt sinds 1986 elke 2e zaterdag van oktober geroeid.
Buiten de lengte van de race kenmerkt de Grachtenrace zich door het sportieve gevecht welke zich op de grachten afspeelt. De langzame sloepen starten als eerste. Om de paar minuten starten vier sloepen. Als laatste vertrekken de snelste sloepen, hierdoor komt het gehele veld steeds dichter bij elkaar. Van roeiers en stuurmannen wordt veel verwacht. Vooral als men elkaar treft op de Amsterdamse grachten met zijn smalle bruggen en vele rondvaartboten.
________________________________________

Wat een dag! Kwart over zeven verzamelen bij Piet Bootsma, voor een bakje koffie, en vervolgens op weg naar Amsterdam. Een paar fikse regenbuien onderweg. Ietsje zenuwachtig. Maar 11.35 uur gingen wij met het damesteam van start. De zon scheen en de slag was goed. De truien konden wel uit. Na de Amstel kregen we de eerste flinke bui op de kop… Heerlijk verfrissend, want het is toch best een sport waar je warm van wordt. De mascara liep over de wangen. Na 2 uren waren we bij het Olympisch Stadion; over de helft. Op naar de grachten; het betere werk! Het ging goed; geen botsingen dit jaar met rondvaartboten of andere sloepen. En genoeg aanmoedigingen vanaf de kant; altijd leuk. Na 3 uur en 15 minuten kwamen we over de finish, kapot natuurlijk maar ook erg blij!
De heren waren een uur later dan ons gestart en zij hebben er 2 uur en 48 minuten over gedaan! Het was de eerste wedstrijd dit jaar voor de heren, maar ze waren erg enthousiast. Volgend jaar weer?fotoamsterdam
Na afloop zijn we, na enkele biertjes in de feesttent, met zowel het heren- als damesteam uit eten geweest. Dit was zeer gezellig. Zo leer je elkaar kennen…en hebben we geproost op de wedstrijd! Wat een dag!
Uitslag: heren 45e en de dames 20e.
Volgende wedstrijd, tevens laatste: Muiden-Pampus-Muiden op zaterdag 5 en zondag 6 november 2011

Share