Terug naar Vereniging

Over onze vereniging

Onze vereniging telt in 2018 ruim 55 leden, verdeeld over vijf teams. Onze thuishaven is Oudega SWF, met twee ligplaatsen in de dorpskom. We trainen met name op de Aldegeaster Brekken, maar soms ook op in omliggende meren als it Hop, de Ringwiel, de poelen of de Fluessen.

Sloeproeivereniging de Aldegeaster Skomskowers is opgericht in 1999. Er werd gestart met de renovatie van een authentieke 8-persoonssloep. Twee jaar later werd deze sloep te water gelaten als ‘Skomskower’ en in gebruik genomen door zowel heren- als damesteams. Vanaf 2008 kent de vereniging ook een 6-persoonssloep, genaamd ‘Skomskowster’. Vanaf dat moment wordt de 8-persoonssloep voornamelijk gebruikt door herenteams en de 6-roeier door damesteams. In het najaar van 2021 is de vereniging ook in het bezit van een zelfgebouwde St. Ayles Skiff met de naam ‘Skomskiff’. Deze ranke 4-roeier is geschikt voor jong en oud en kan het hele jaar door worden gebruikt door heren-, dames of gemengde teams.

Onze teams nemen deel aan de wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap sloeproeien en het Nederlands kampioenschap St Ayles Skiffroeien. We zijn aangesloten bij de FSN (www.federatiesloeproeien.nl) en de DARA (www.stayles.nl).

 Wil je lid worden of een van onze sloepen huren voor een (bedrijfs)activiteit? Neem dan gerust contact met ons op.