↑ Terug naar Vereniging

Vereniging

De roei vereniging heeft vele enthousiastelingen voor de roeisport .  Ze komen uit Oudega en 'omkriten', van Workum tot Abbega en zelfs tot Leeuwarden ! Dat zegt veel over de manier waarop de roeisport beoefend wordt in Oudega, en natuurlijk over het prachtige roeiwater, De Brekken. Soms worden er lange trainingen gedaan, zodat de sloep ook op andere wateren komt.

Roei vereniging Skomskowers is opgericht in 2001 en heeft momenteel zo’n ….. leden die regelmatig het ruime sop kiezen. Midden in het centrum van Oudega liggen de “acht” en “zes”  persoons sloepen. Heren en dames roeien een a twee keer per week. De dames recreatie roeien een keer in de week op woensdag.

De Herensloep neemt nu al ruim 11 jaar deel aan de wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien (www.federatiesloeproeien.nl).   Vanaf 2007 kent de vereniging ook een Damesteam. De zesdols houten damessloep  is genaamd “Skomskowster”. De damessloep kent ook haar hoogtepunten, zoals in 2009 eerste plaats in de 1e klasse,  wat weer resulteerde in een promotie naar Hoofdklasse A.

De Acht roeier is (in overleg)  ook voor andere verenigingen te huur voor een roeitocht op de mooie Friese wateren.

Wilt u lid worden? Kijk dan op de pagina “Lid worden”.