7e Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

In het weekend van 11 April heeft het herenteam van de Skomskowers zijn eerste wedstrijd van het seizoen geroeid! Na nog maar een aantal trainingen was het zover. Het team bestond uit: Michiel Steur, Sjouke Vogelzang, Marinus Osinga, Sicco Hylkema, Cees Reitsma, Rink Bootsma, Jos Tio, Jelle Eppenga en onze stuurman Geert Koopmans.

De wedstrijd startte dit jaar niet in de Zuiderhaven, maar in de┬áNw Willemshaven van Harlingen. De bedoeling was om eerst de haven op en neer te roeien en dan het Wad op. Maar wegens slecht weer dit jaar, zijn de sloepen de Waddenzee niet op geweest. Bij de tweede keer de haven in, hadden we bijna een confrontatie met een damesteam dat de binnenbocht nam, richting de boei bij de finish. De stuurvrouw keek niet erg ver vooruit en dacht slim te zijn door de kortste route te nemen, maar kwam daardoor in het vaarwater van de terugkerende sloepen. Hierdoor moesten we onze inhaal actie op de “Grutte Bear” staken en een omweg nemen. Dat heeft ons jammergenoeg kostbare tijd gekost. Later hebben we deze sloep alsnog in gehaald.

Ondanks de harde wind en het akkefietje, heeft het herenteam toch een 13e plaats, van de 26 herenteams, weten te behalen in Harlingen! Daar zijn we erg trots op!!

De tijd die geroeid is:1:39:37

Gem. snelheid: 2,28 m/s

Het aantal Watts per roeier: 55,01

m.v.g. De Skomskowers

 

Share