Wedstrijdverslag Muiden 2014

Wedstrijdverslag Muiden 2014:

Het roeiseizoen is inmiddels afgelopen. In Muiden zijn op 1 en 2 november de laatste wedstrijden geroeid, door zowel de heren, de dames als het recreatieteam. Wat hebben we weer een gezellig weekend in Muiden gehad!

Zaterdagochtend zijn we al vroeg vertrokken om de beide sloepen te kranen. Om half 11 begonnen de wedstrijden. In de nieuwe shirts zagen de teams er strak en flitsend uit. De races, van slechts 7,5 km om Pampus, waren ondanks het mooie weer toch best zwaar. Eenmaal buiten de havenkom waaide het stevig en het was warm.

De dames hebben netjes geroeid en zijn op zaterdag geëindigd in de middenmoot; 21e in het algemeen klassement (totaal 42 sloepen). De heren gingen als een speer! Zij roeiden zowel in de ochtend als in de middag fantastische races, en eindigden hierdoor opMPM 2014 16 een 10e plaats in het algemeen klassement (totaal 85 sloepen) en op een 3e plaats in hun eigen klasse! TOP!

Na de wedstrijden konden we terecht op de Eenhoorn, een prachtige klipper, waar we samen met de heren en dames teams van IJlst/ Sneek op sliepen. Het feest in de tent was weer uniek en het werd voor sommigen weer een latertje met de afterparty bij Cafe Ome Ko.
Na een korte nachtrust moesten de heren op zondag weer aan de bak. De dames konden uitslapen, want het recreatieteam, met stuurman Pyt Bootsma, was onderweg naar Muiden voor het volbrengen van de laatste wedstrijd. Nou, en dat hebben ze geweten. De wind was flink toegenomen en de golven waren niet mals. Pittig ritje voor die roeiers! Gelukkig stond er na de finish een heerlijk flesje Schippersbitter te wachten voor iedere deelnemer; en daar waren ze wel aan toe.

Al met al een zeer geslaagd weekend.

Share