Makkum, Langweer en Muiden

In de zomermaanden hebben we weer lekker getraind. Het dameswedstrijdteam voer twee keer per week de haven uit, evenals het herenteam, op woensdag trainde het damesrecreatieteam en op vrijdagavond hing een nieuwe groep enthousiaste meiden aan de riemen. Stuurman Geert Koopmans ging vaak wel drie avonden per week het water op! Stuurman Piet Bootsma was even uit de running, maar als het ook maar een beetje ging, was hij in de sloep te vinden. Ook stuurman Klaas Osinga was wekelijks present en dan waren er nog diverse inval-stuurlieden. Wat fijn dat we op zoveel stuurmanschap kunnen rekenen!

Op 23 september waren beide sloepen in de haven van Makkum te vinden voor de “Slag om Makkum”; een roeiwedstrijd van 15 kilometer. Prachtig weer en weinig wind. Rond het middaguur starten we nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeiden we over het Makkumer Diep richting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het “Gat van Gaast ” te ronden. Daarna was de finish weer bij de sluis. Het damesteam mocht als eerste starten en het lukte om voorop te blijven roeien tot zeker ¾ van de wedstrijd. Het roeide heerlijk. Ongeveer 2 km voor de finish kwam er een ietwat overdreven groot schip vanaf het IJsselmeer achter ons varen. Zie foto. Ons laten inhalen door zo’n bootje was geen optie natuurlijk. Dus nog een “toskje dr bij”, en dit leverde ons een prachtige 1e prijs in de 1e klasse op. Dat voelde fantastisch! Ook het herenteam roeide een prachtige race en viel in de prijzen. Een 2e plaats in de 1e klasse. Dus met 2 mooie trofees gingen we die dag terug naar Oudega.wedstrijdmakkum

Op 30 september volgde de Langweerder Sloepenrace over een lengte van 15,5 km. We roeiden de hele middag in de regen maar met succes want ook nu kwam Oudega weer thuis met een beker. Het damesteam behaalde een 2e prijs in de 1e klasse!
Zaterdag 7 oktober gaat het herenteam nog naar Amsterdam voor de Grachtenrace. Een lange race met veel bochten, maar altijd een groot spektakel. Alvast heel veel succes mannen, in de mooie hoofdstad!

Het eerste weekend van november is het slotweekend van het roeiseiozen in Muiden. Hier zullen beide sloepen aan de start verschijnen. Op zaterdag wordt er door beide teams twee keer een wedstrijd van 8 kilometer geroeid en ook op zondag zullen we proberen te “sprankelen”. We hopen natuurlijk zeker weer op mooie podiumplekken!

Share