De Aldegeaster Skomskowers – Verenigingnieuws

roeiverenigingWedstrijdverslag heren: “slag om Makkum”
Na de zomertrainingen zijn de heren op zaterdag 27 september naar Makkum vertrokken voor de “Slag om Makkum”. Een sloeproei wedstrijd over een afstand van 15 km. De start vond plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan over het Makkumerdiep richting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke prijsbekerboei ter hoogte van het “Gat van Gaast ” te ronden. Daarna weer via het Makkumerdiep om ter hoogte van de sluis te finishen
Het herenteam was in goede conditie en kwam thuis met een beker (1e plaats in de 3e klas). Op dit moment staan de heren op de 7e plek in hun klasse. De volgende wedstrijd voor de heren is de Grachtenrace te Amsterdam op zaterdag 11 oktober. De Grachtenrace Amsterdam is een sloepenrace van bijna 23 kilometer! De start is dit jaar in de IJhaven, vlak achter de Jan Schaefferbrug. De wedstrijdroute loopt dwars door de binnenstad van Amsterdam en is ieder jaar weer een fantastisch evenement. Hopelijk wordt er weer een beker in de wacht gesleept.

Wedstrijdverslag dames: “Makkum en Langweer”
Ook de dames hebben de “Slag om Makkum” geroeid. Het resultaat was een 10e plaats in het Algemeen klassement. De beste uitslag tot nu toe, van dit jaar! En een 4e plaats in de 1e klas, waar de dames in roeien. Helaas net geen beker, alhoewel de roeisters deze toch even vast mochten houden ivm een foutje in de prijsuitreiking. Volgende keer die beker snel in de tas en naar huis met dat ding!
Een weekje later stond Langweer op de planning. Met een afstand van 15,5 km vergelijkbaar met Makkum. Ook het resultaat was vergelijkbaar met een 11e plaats in het Algemeen klassement en weer een 4e plaats in de 1e klas. Als we nog even pittig doortrainen kunnen we in Muiden (de slotwedstrijd op 1 en 2 november) misschien een beker in de 1e klas behalen???

Recreatie:
Ook het recreatieteam is druk aan het trainen voor een wedstrijd. Namelijk de slotwedstrijd in Muiden. Deze afsluitende race van het seizoen kan onstuimig zijn. Mede gezien de tijd van het jaar kan men bij deze race alle weertypen verwachten: storm-regen-mist, maar ook fraai najaarsweer. Een rondje Pampus kan wel eens een (te) zware opgave zijn. Alvast succes dames!

Share